Over ons

Je beleeft ‘t in Ooltgensplaat!

Een kreet die menigeen de wenkbrauwen zal doen fronsen. Gelegen op het meest oostelijke puntje van het eiland Goeree-Overflakkee zou je niet snel vermoeden dat dit dorp ooit uit zou groeien tot middelpunt van Culturele activiteiten.

Behoudens de spectaculaire viering van haar 500-jarig bestaan begin jaren tachtig in de vorige eeuw en de daaruit ontstane jaarmarkt ‘Oeltgendag’ is het op enkele kleinschalige evenementen na, de rust die er overheerst. Nadat er in 2012 een nieuw Multifunctioneel gebouw in gebruik is genomen, werd na een ‘try-out’ al snel duidelijk dat er naast de reguliere huisvesting van verenigingen, stichtingen en overige instanties, ook mogelijkheden waren ontstaan voor nieuwe initiatieven. Het oprichten van Stichting Events Ooltgensplaat in 2012 was het startschot van een serie evenementen. Met het organiseren van een Culturele Week, in een professionele setting, is de afgelopen jaren het bewijs geleverd dat het ook in Ooltgensplaat mogelijk is culturele activiteiten te laten plaatsvinden. Met een reeks voorstellingen voor alle leeftijden en doelgroepen heeft Stichting Events Ooltgensplaat in de loop der jaren aangetoond dat de populariteit verder reikt dan het eigen dorp. Inmiddels hebben velen de weg naar Ooltgensplaat weten te vinden. Met meer dan 3.400 bezoekers op de 9e editie zijn alle voorgaande jaren ruimschoots overtroffen.

In november 2023 zal de 10e editie van de Culturele Week plaatsvinden. Afgelopen maanden hebben voldoende sponsoren zich voor deze jubileumeditie aangemeld en kreeg Stichting Events Ooltgensplaat groen licht van culturele instanties. Evenals 2022 zal ook 2023 een XXL-programmering met artiesten uit binnen- en buitenland de line-up van deze 10e editie een extra feestelijk tintje geven. Eind augustus kunt u op deze website het complete programma terugvinden. Vanaf 1 september a.s. kunt u op deze website voor alle voorstellingen kaarten bestellen. Meer actueel nieuws vindt u op onze Facebookpagina.

Je beleeft ‘t in Ooltgensplaat!

Stichting Events Ooltgensplaat
Sam van der Welle
Richard de Vos
Cees Neels
Bram Hokke